1/20/2012

Mietteitä presidentinvaaleista

Sunnuntaina on jännittävä päivä. Voisiko olla niin että presidentinvaalien toiselle kierrokselle pääsisi HOMO?

Olen seurannut Pekka Haaviston kampanjaa ilolla. Hän on asiallinen silloin kun pitää, mutta uskaltaa myös erottua joukosta. Uskon että visiitti Viitasaarelle oli aivan puhtaasti mediatemppu (kerrankin olen Soinin kanssa samaa mieltä), mutta todella hyvä sellainen. Haavisto ei ole missään vaiheessa yrittänyt peitellä homouttaan, vaan ottanut siitä jopa ilon irti. Suorastaan rakastin Jarlan piirtämää "Kakkonen on ykkönen" -sarjakuvaa.

Viimeisin haloo on noussut Paavo Väyrysen kieltämättä ajatuksia herättävästä vaalimainoksesta, jossa on hän sanoo: "Kyllä talossa pitää isäntä olla. Niin, niin ja emäntä". Hän viittaa toki Paavo & Vuokko -mukiin, mutta alatekstinä kuuluu selkeästi heteronormatiivisen yhteiskunnan ääni. Haaviston vastaus tähän on että "parhaassa talossa isäntiä on kaksi".

Jostain systä odotin tuolta harmaalta mieheltä homoutta maton alle lakaisevaa kampanjaa, mutta näin ei onneksi ole ollut. Gallup-suosio on hiljalleen lähtenyt nousuun ja voi olla sunnuntaina hurrataan. Sitä toivoisin kovasti, sillä kampanja on totisesti ollut hyvin suunniteltu. Suureen yleisöön vetoava, muttei silti homoidentiteettiä häivyttävä. Islannissa on lesbo pääministeri, ei se siis mahdotonta ole.

Kuitenkin vielä hieman lisää miettimisen aihetta:

Tekstin on laatinut lesbofeministisen Fierce Pussy -ryhmän jäsen taiteilija Zoe Leonard vuonna 1992, Yhdysvaltojen presidenttivaalien alla. Huomenna Helsingissä järjestetään tempaus, jossa tätä tekstiä luetaan julkisesti. https://www.facebook.com/events/248150271922994/

Loppuun vielä toinen poliittinen tapahtumavinkki Tampereelta.  Mihin unohtui tasa-arvoinen avioliittolaki -keskustelutielaisuus 13.2.2011 klo 18 Werstaan auditoriossa. Järjestäjinä Tampereen Vihreät Naiset, Tampereen Vihreät sekä Tampereen SETA.

2 kommenttia:

 1. Kiitos blogista.
  Tilaajillesi tiedoksi, että Pirkanmaan Setan Mummolaaksoryhmä järjestää Talvikin tanssit Laternassa 11.2.2011:
  https://www.facebook.com/events/308755542495693/

  Tapahtumasta on tietoa myös paikallisen Mummonlaakson FB-sivulla.

  Illan aikana esiintyy muun muassa same sex -kilpatanssipari Santra Rinne ja Piia Korpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näpyttelyvihre, sori:

   Kiitos blogista.
   Tilaajillesi tiedoksi, että Pirkanmaan Setan
   Mummolaaksoryhmä järjestää Talvikin tanssit Laternassa 11.2.2012:
   https://www.facebook.com/events/308755542495693/

   Tapahtumasta on tietoa myös paikallisen Mummonlaakson FB-sivulla.

   Illan aikana esiintyy muun muassa same sex -kilpatanssipari Santra Rinne ja Piia Korpi.

   Poista