3/04/2012

Herkkua netistä


Nettikaupat ovat ihmisen pelastus ja tuho. Kaikki se kiinnostava, ennen niin saavuttamaton materiaali on vain klikkauksien päässä. Varsinkin kun on kiinnostunut marginaalissa elävästä tavarasta, netti tuo elämään aivan uusia ulottuvuuksia. Ja sehän tietää hyvää budjetille.

Tilasin Adlibrikseltä kirjan, jollaisesta olen aiemmin uskaltanut vain haaveilla. The Whole Lesbian Sex Book. Felice Newman on kirjottanut lähes neljä sataa sivuisen teoksen, joka sisältää oikeastaan kaiken mitä lesboseksistä tulee tietää. Suomeksi tällaista teosta ei tosin löydy edes netistä, mutta Newmanin englanti on helppolukuista ja selkeää.

Kirja sisältää kaikkea seksin henkisestä puolesta konkreettisiin suuseksiohjeisiin asti. Kirjan ote on mukaansatempaava, se kehottaa kuuntelemaan ja tutkiskelemaan mistä itse pitää. Ja tietenkin nauttimaan seksistä, omilla ehdoilla. Naisten välinen seksi ei kirjassa esiinny pelkkänä cis-sukupuolisten naisten välisenä seksinä, vaan myös transihmiset on huomioitu. Seksuaalisuuden ja sukupuolen rajat eivät myöskään ole jäykät, tässäkin Newman korostaa omaa kokemusta: hänen mielestään lesbot voivat aivan hyvin harrastaa seksiä myös miesten kanssa ja silti mieltää identiteetikseen lesbouden.

Ainoa osio, joka kirjassa aiheutti minussa hämmennystä oli turvaseksi. On aivan loistavaa, että tietoutta lesboseksin riskeistä jaetaan ja opetetaan miten voi harrastaa turvallisempaa seksiä. Kuitenkin mielestäni aivan maalaisjärjellä ajateltuna mennään liiallisuuksiin, jos aina toisen alapäätä koskiessa tulisi vetää kumihanska käteen. Kehoitetaanko heteromiehiä kumihanskoittamaan kätensä ennen kuin koskevat naisen vaginaan?

Muuten The Whole Lesbian Sex Book, saa minulta lähes ainoastaan kiitosta. Kirjassa on muutamia mustavalkoisia piirroskuvia, ne ovat kivoja, mutta niitä voisi olla enemmänkin. Plussaa siitä että kuvissa esiintyy kaikennäköisiä ja -kokoisia naisia! Huolimatta välillä hieman osoittelevasta ja mutkat suoristavasta amerikkalaisesta esitystavasta, teoksessa on aikalailla kaikki mitä pitääkin. Tämän kirjan haluaisin jokaisen lesbon lukevan.

3 kommenttia:

  1. Samainen kirja kiinnitti huomioni toissapäivänä Lontoon Waterstone's-kirjakaupassa :) Kyseisessä kirjakaupassa oli muuten 4 kerrosta ja viiden hyllyn osasto genrelle nimeltä Lesbian/Gay Interest. Olisit saattanut tykätä.

    VastaaPoista
  2. Joo! En taida edes uskaltaa matkustaa yhteenkään englanninkieliseen maahan, hukkaisin vaan kaikki roponi niihin kirjakauppoihin... :D

    VastaaPoista
  3. <3haluun tuollasen kirja!

    VastaaPoista