2/06/2011

Tunnelmia Don't Tell Mamasta

Tein viikonloppuna ekskursion Helsinkiin ja kävin pitkästä aikaa Skandinavian suurimmassa homoyökerhossa, dtm:ssä. Tampereellakin olisi juuri lauantaina ollut tarjontaa, vuoden ensimmäiset Leimarit menivät nyt sivu suun. Mutta seuraaviin Leimareihin aion ja kirjoitan niistä sitten myöhemmin.

dtm on suuri ja mahtava ravintola ja  pyörittää melko kiistattomasti Helsingin homoskeneä. Vierailuni ajoittui ihan tavalliselle lauantaille, mutta väkeä oli silti paikalla mukavasti. dtm:n heteroitumisesta on ollut paljon puhetta ja kyllähän siellä muutama heterokin oli. Joskin SETA:n jäsenkortilla saatavat edut pääsymaksuista ja uskollinen vakkarikanta pitävät nähdäkseni meiningin ainakin lauantaisin hyvinkin homopainotteisena. Kokenut dtm-kävijäystäväni kertoi, että erilaiset tapahtumat, kuten Danceteria, sekä halvat hinnat viikolla vetävät baariin myös heteroita. Joka tapauksessa dtm:llä menee varsin hyvin.

Tunnelma yökerhossa oli mukavan rento ja monipuolinen. Paikalla oli monenlaista väkeä, sateenkaaren monia sävyjä. Baarissa on kaksi kerrosta ja molemmissa on tanssilattia. Tunnelma ylä- ja alakerrassa oli aivan erilainen. Alhaalla olevalla isommalla tanssilattia soivat tämän päivän kuumimmat hitit ja muutenkin tuore ja trendikäs tanssimusa. Illan aikana soitettiin mm. Britneyn uusi single Hold it against me, jonka väitetty hittipotentiaali tuntui heräävän siellä eloon. Yläkerrassa musiikki taasen koostui vanhemmista hiteistä ja perinteisistä homobiiseistä. Kuultiin Spaissareita ja euroviisuja. Meininki oli jollain tavalla camp, hieman jopa juntti, mutta ehdottoman hauska. Itse viihdyinkin paremmin näiden iki-ihanien homohittien parissa.

Illan aikana heräsi tunne, että taitavat monet muutkin viihtyä. Alakerran iso tanssilattia pysyi suhteellisen tyhjänä hikisten homojen ahtautuessa yläkerran pienemmälle tanssilattialle. Ehkäpä juuri intiimi hupaisa tunnelma vetoaa humalaiseen homoon. Tai ehkä se on kollektiivinen kaipuu campiin, räikeyteen ja tietynlaiseen itseironiaan. En tiedä, mutta tätä täytyy tutkia jahka seuraavan kerran homobaareilen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti