7/04/2011

Kuulumisia Prideilta!

Not.

En päässyt Helsinkiin ja katsellessa tunnelmakuvia ranneliikkeen sivuilta tuli itku. Minä niin olisin halunnut olla siellä! Marssimassa partiolaisten perässä. Sääkin oli super.

Onneksi minun ei tarvitse matkustaa minnekään vaan heinäkuun loppupuolella Pride tulee luokseni. Tampere Priden kulkue ja pääjuhla on 23.7. Kaverini oli saanut äidiltään kimalleliimoja, joita voi käyttää mm. kankaaseen. Pääni täyttyy suunnitelmista, joilla koristella pride-paitani. Ja sillä koristelulla päästään Moron kanteen.

Paljon on ollut polemiikkia netin keskustelupalstoilla Prideista ja niiden oikeutuksesta. Jos halutaan tasa-arvoa ei kuulemma kulkueille ole mitään tarvetta, nyt ne vain korostavat vähemmistöjä ja nostavat niitä "tavallisen kansan" yläpuolelle. Tätä ajatusta en voi kertakaikkiaan ymmärtää. Miksi syrjitty vähemmistö ei saisi osoittaa mieltään oikeuksiensa puolesta? Pride on vielä siitä mahtava tapahtuma, että se on iloinen ja positiivinen, mikseivät heterot ota mallia ja tee omaa heteroprideaan?

Kaikkien pitäisi voida osoittaa ylpeytensä omasta itsestän, mieluusti useammin kuin kerran vuodessa.

2 kommenttia:

  1. Mua kanssa ihmetyttää toi heteroiden suhtautuminen Prideen, oon miettinyt että johtuuko se vaan siitä kun se on niin selkeästi ei-heteromainen tapahtuma. Voisi verrata vaikka siihen, jos jossain on jotain naisteniltoja yms, niin miehet suuttuu kun eivät pääse sinne, niin tässäkin sama että heterot ajattelevat, ettei heitä huolita Prideille -> niitä suututtaa. Järkkäisivät omat pridet. Mun mielestä ei ole vielä saavutettu täysin tasa-arvoa, jos heterot jaksaa pillastua sateenkaarikansan tapahtumista, aviotiillolaista yms muusta aiheeseen liittyvästä.

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Se on aina enemmistölle kova paikka, jos on jotakin minne he eivät ns. kuulu, aivan kuin se olisi vähemmistöön kuuluvien ihmisten yksinoikeus kärsiä sopeutumattomuudesta. Onneksi tänä vuonna Prideilla oli marssimassa myös ylpeät heterot niminen seurue ja olen käsittänyt että entistä enemmän kaupat jne. ovat ottaneet ikkunakoristuksissaan juhlaviikon huomioon. Hyviä merkkejä siis on näkyvillä! Eri asia tietenkin on halutaanko Pridesta ylipäätään koko kansan juhlaa, vai tulisiko se pitää vain homojen omana juttuja

    Ja kiitos kommentista! :)

    VastaaPoista