12/28/2010

2011 lähestyy

Joulu tuli ja meni ja kohta on vuosi 2011. Ensi vuodelta voimme odottaa ainakin Euroviisuja, tulevathan ne joka vuosi ja Suomen edustajan valitseminen aloitetaan jo alkuvuodesta, mainoksia on jo näkynyt YLEn kanavilla. Olen itse (pienoinen) euroviisufani, joten niihin liittyviltä postauksilta voidaan tuskin välttyä. Oikeutan niistä kirjoittamisen sillä, että Euroviisut ovat tunnetusti olleet homojen suosiossa jo ennen Dana Internationalin voittakin. Euroviisuissa yhdistyy mielestäni homokulttuurille tyypilliset sävyt, hauskanpito, kauneus, viihde ja tietynlainen camp, eli kaikki vedetään överiksi, hillitysti tai räväkästi. Eli täällä ainakin yksi innokas viisujen ystävä odottaa jo Düsseldorfin kisoja!

Toinen asia, jota voi odottaa on eduskuntavaalit. Keväällä valitaan seuraava hallitus ja kansanedustajat, jotka tulevat päättämään sen, tuleeko sukupuolineutraaliavioliittolaki voimaan vai ei. Itse aion äänestää ja yhtenä kriteerinä tulee ehdottomasti olemaan suhtautuminen tähän asiaan. Uskon (ehkä naiivisti) kansan mahdollisuuksiin vaikuttaa, joten nyt jos koskaan kannattaa mennä uurnille! Kirkkollisvaalit olivat siinä mielessä menestyksekkäät, että kirkkovaltuustoihin eri puolilla Suomea nousi aiempaa enemmän nuoria, homomyönteisiä edustajia.

Hieno positiivinen uutinen ennen joulua oli ns. "Don't ask, Don't tell" -lain kumoaminenYhdysvalloissa. Erityisen hienoa asiasta tekee sen, että yksi homouden tabualueista on nyt avattu. Armeija on varmasti yksi niistä yhteisöistä, joissa viimeisenä tullaan ulos kaapista. Toivoisinkin, että tämän lain kumoaminen auttaisi muitakin kuin USA:laisia homoja olemaan avoimempia. Ystäväni kertoi taannoin nähneensä DTM:ssä kaksi inttipukuista miestä silittelemässä toistensa ajettuja päitä. Lisää sellaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti