12/22/2010

Viime hetken vinkki

Yle Teema on näyttänyt jo kaksi jaksoa mielenkiintoisia teemoja sisältävästä sarjasta Verhon takaa, Tipping the velvet. Kyseessä on historiallinen ja lesbinen draama, jossa osteriravintolassa työskentelevä Nan Astley ihastuu miehenä teatterin lavalla esiintyvään Kitty Butleriin. Sarjan toisen osan ehtii vielä katsomaan Yle Areenalta ja viimeinen osa tulee ruudusta tänään klo 19.

Ensimmäisen osan katsottuani sarja tuntui hyvin tavalliselta naisten väliseltä rakkaustarinalta, joka samalla alleviivasi tuon ajan naisten asemaa. Edes historiallinen konteksti ei erityisemmin sytyttänyt. Onneksi päädyin katsomaan vielä toisen jakson Areenalta, sillä se sisälsi jo paljon enemmän. Riistiinpukeutuminen siirrettiin pois teatterista ja sen avaulla jopa pienesti pohdittiin minuutta ja sen esittämistä. Sarjasta löytyikin mielenkiintoisia ja monipuolisia sukupuolen ja seksuaalisuuden ilmaisun kuvauksia.

Sarja perustuu Sarah Watersin romaaniin ja kiinnostus teosta kohtaa heräsi toisen jakson aikana. Luulenpa, että sarjan teemat tulevat vielä paremmin esiin kirjoitetutssa muodossa. Nyt sarja nimittäin kärsii hieman proosasta kuvalliseen muotoon käännettyjen teosten suurimmasta ongelmasta, osittaisesta draaman kaaren heikkoudesta.

Suurta plussaa sarjalle myös alkeellisimmasta strap-onista, mitä olen koskaan nähnyt! Kannattaa siis tutustua, jos naisten väliset suhteet ja/tai sukupuolella leikittelyt kiinnostavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti