3/22/2011

Kuohuu, kuohuu

Älä alistu -kampanja on pelottava. Asiaton, törkeä, ihmisoikeuksia ja -arvoa rikkova. Mutta samalla se on osoitus sananvapaudesta. Olen katsonut kampanjan sivuilta löytyvän videon kiinnostuksella muutamaan kertaan. Tältä, yhtä järjettömältä ja väärältä, näyttävät homojen tasavertaisuutta ajavat videot ja muut tietyn ryhmän silmiin.

Jos jotain hyvää tästä kampanjasta täytyy löytää, se on se, että seksuaalisuus esiintyy muuttuvana "Annin" puheissa. Niihin se tekee, mutta ei pakon edessä. Arkkipiispa onkin arvostellut kampanjaa ja toteaa, ettei se ole kirkon virallinen kanta. Uskon silti, että nämä homoasiat tulevat kiehuttamaan ja kuohuttamaan kirkkoa vielä pitkään.

Eniten minua satutti videossa se, kun "Anni" sanoo "haluavansa olla hetero" ja kun hän kertoo tämän silloiselle tyttöystävälleen, joka kysyy miksi. Minkä takia se on väärin, jos he rakastavat toisiaan? "Anni" kertoo kaipaavansa saada olla "ihana nainen" ja hän näkee, että lesbosuhteissa toinen on aina maskuliinisempi ja ettei lesbosuhteissa voi olla "täysinainen".  Tällä ajatuksella ja rukoilemalla "Anni" sai halunsa naisia kohtaan katoamaan. Minua surettaa miten suunnitelmallisena ja hallittavana seksuaalisuus nähdään sekä se miten kapeasti sukupuoli ja sukupuoliroolit esitetään.

"Anni" on valmis hylkäämään rakkauden sen vuoksi, että uskonto alistaa hänet heterouteen. Miksi ihmeessä kampanjan nimi on Älä alistu? Alistu mihin? Rakkauteen?

Epäilen, että tämä video lopulta tekee enemmän hyvää homoliikkeelle kuin mitä sen tehneet osaavat ajatellakaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti