5/17/2011

Hyvää homofobian vastaista päivää kaikille!

www.1705.fi

Homofobian vastainen päivä on kansainvälinen päivä, jonka tarkoituksena on herättää ihmiset huomaamaan seksuaalisuuden ja sukupuolen monimuitoisuutta sekä havahduttaa ihmiset näkemään homofobian yleisyys. Tapahtumia järjestetään tänään ympäri Suomea ja maailmaa. ILGA (international lesbian and gay association) toimii joukon kärkenä ja julkaisikin eilen vertailun sateenkaarikansan oikeudellisesta asemasta Euroopan maissa. Jako on melko selkeä, idässä ollaan punaisella, lännessä vihertää. Vaikka Suomelle tulikin jääkiekon puolella voitto Ruotsista, tässä selvityksessä emme voi juhlia. Suomen luvun ollessa +6, Ruotsilla on tuplasti parempi +12. Viisuvoitti meni Azerbaijaniin, jonka saldo vertailussa on -2, sama kuin Venäjällä. Jännittävää nähdä miten ensi vuoden viisuissa käy, tuleeko samanlaista väkivaltaista homoparaatien hajoittamista kuin muutama vuosi sitten Venäjällä.

Erityisen hyvään väliin tämä päivä tulee tänä vuonna Suomessa, sillä kaiken jääkiekkohumun keskellä on hyvä pysähtyä miettimään urheilumaailman homofobisuutta. Tästähän on puhuttu jo paljon, mutta totta se kiistatta on, homofobia kernaasti viihtyy pukukopeissa. Varsinkin homososiaalisena lajina tunnettu, lähes äärimaskuliinisena pidetty jääkiekko, on tästä hyvä esimerkki. Voiton hetkellä Suomenkin raavas leijona voi kopata kaverin tiukkaan syleilyyn ja vaikkapa moiskauttaa pusun poskelle. Mutta mitä jos uusi kansallissankarimme Mikael Granlund tulisi ulos kaapista? 

NRJ kyseenalaistamatta otsikoi: Naiset huomio - kultajoukkueesta löytyy vielä sinkkuja, mutta katsokaapa vaikka tämä video, jossa Granlundilta kysytään miltä naisten huomio tuntuu. Eipä paljoa irtoa pojasta ei:  "Emmä tiiä, kai se ihan kivaa on".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti