11/13/2011

Perhe?

Olen viime aikoina pohtinut paljon lapsia ja vanhemmuutta. Miksi puhuttaessa homojen oikeuksista lapset ovat juuri se seikka, johon useimmat pistävät stopin? Tehkää keskenänne mitä lystäätte, mutta älkää sotkeko lapsia siihen. Yllättäen itse en lainkaan ymmärrä näitä argumentteja, enkä todellakaan pysty käsittämään miksei homo voisi olla yhtä hyvä vanhempi kuin heterokin, tai hetero yhtä hyvä vanhempi kuin homo. En siis puutukaan tähän asiaan, en vain yksinkertaisesti jaksa.

Sen sijaan olen viime aikoina ollut lievästi kiitollinen siitä, ettei kaksi samaa sukupuolta olevaa pysty lisääntymään keskenään. Parisuhde samaa sukupuolta olevan kanssa tekee vanhemmuudesta juuri sitä mitä sen tulisikin olla. Pakottoman ja kiirettömän, omasta itsestä lähtevän valinnan. Yleinen mielipide on vielä niin reippaasti homoisiä ja lesboäitejä vastaan, että tuskin kukaan odottaa tai ennen kaikkea painostaa pariskuntaa perheenlisäykseen. Jos kuvittelen itseni heterosuhteeseen ja muutaman vuoden päähän, näen yhteisön vihjailut jälkikasvusta, hienovaraisen tai jopa kiihkeän pienokaisen odotuksen. Toisin sanoen homot ovat vapaita familismista. Kiitos siitä teille homofobiset!

Kuva weheartit.com.
Minun on helppoa sanoa näin koska olen nainen. Jos jossain vaiheessa elämääni haluan lapsen, minun on mahdollista hankkia sellainen. Yksin tai samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa, tapoja kyllä löytyy. Miehillä tilanne on monimutkaisempi, kohdun puute tekee monelle lapsesta vain unelman, puhumattakaan adoptiolainsäädännöstä. Taas tänään, luultavasti isänpäivän kunniaksi, Jani Toivola kertoi isyyshaaveistaan mediassa. Sydämeni sykkii Toivolan haaveille ja vilpittömästi toivon, että adoptiokäytännöt muuttuisivat tai sijaissynnyttäjän käytöstä tehtäisiin mahdollista. Olen kuitenkin mielissäni tästä havaitsemastani tilanteesta, jossa lesboudestani on kerrankin jotakin hyötyä. Tarvitaanko näiden "perhe"oikeuksien kohdilleen saamiseksi niin suuri asennemuutos, että tämä vapaus olisi mennyttä?

Niin tai näin, ehkä oikeus siihen, että ylipäätään on mahdollisuus saada haluamansa perhe on suurempi kuin ilo siitä, että on päässyt pakoon edes yhtä normia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti